ГоловнаПолітика

Азаров: "Рейтинг президента перевищує сумарні рейтинги трьох опозиціонерів"

У паралельній реальності прем'єра чинні дивні закони арифметики

Азаров: "Рейтинг президента перевищує сумарні рейтинги трьох опозиціонерів"

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що рейтинг президента Віктора Януковича перевищує сумарні рейтинги лідерів опозиції Віталія Кличка, Арсенія Яценюка і Олега Тягнибока.

Про це він сказав в інтерв'ю російському РБК під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

В Азарова запитали, які конкретні кроки влада зараз готова робити для того, щоб стабілізувати ситуацію. Він у відповідь розповів, що тривають переговори між президентом і лідерами опозиції.

"Вони заявляють, що вони не задоволені такими переговорами. Звичайно, якщо вони говорять президентові: "Негайно йди у відставку", - ніхто на це не погодиться, тому що є Конституція країни. А зрештою... Кого вони, правду кажучи, представляють? За президента на останніх виборах проголосували 15 млн виборців, він законно обраний лідер. І що, ми повинні на першу вимогу так званої опозиції здати владу? Такого не може бути. Тим паче, рейтинг президента перевищує сумарні рейтинги цих трьох опозиціонерів. Він має довіру країни, його позиції сильні", - зазначив прем'єр.

"Про які дострокові вибори може йтися, якщо через вісім місяців почнуться чергові вибори. Які вибори можна проводити, коли в країні вакханалія насильства, які? Будь-які вибори можливі тільки за спокійних умов", - додав він.

Нагадаємо, згідно з найсвіжішим опитуванням, проведеним у грудні, рейтинг Віктора Януковича - 20,2%. Рейтинг Віталія Кличка - 18,6%, Арсенія Яценюка - 9,4%, Олега Тягнибока - 5,1%.

При цьому в другому турі виборів Янукович програє кожному із цих кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram