ГоловнаПолітика

"Тюремники" не мають наміру примусово годувати Тимошенко

Холодильник екс-прем'єра забитий продуктами, які їй передають родичі.

"Тюремники" не мають наміру примусово годувати Тимошенко
Фото: www.volynpost.com

У пенітенціарної служби немає підстав застосовувати примусове годування до екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України з посиланням на помічника голови ДПтСУ Ігоря Андрушка.

"Наразі у нас немає ніяких підстав застосовувати примусове годування до засудженої Тимошенко. По-перше, тому що вона вживає рідину, по-друге, в палаті, де вона перебуває, є продукти в холодильнику, які постійно передають їй її родичі, а по-третє, з цього приводу у нас немає ніяких рекомендацій лікарів", - сказав помічник голови ДПтСУ.

За його словами, до примусового годування в пенітенціарних установах вдаються вкрай рідко.

"Щодо засудженої Тимошенко така можливість не розглядається ще й тому, що ми розуміємо, з ким маємо справу, добре знаємо про її спроби постійно влаштовувати провокації проти співробітників пенітенціарної служби. Відповідно, про застосування ніяких силових заходів не може бути й мови", - сказав він.

Нагадаємо, 29 жовтня Тимошенко заявила про початок голодування на знак протесту проти фальсифікацій результатів парламентських виборів.

30 жовтня заступник начальника управління ДПтСУ в Харківській області Андрій Латинський сказав, що рішення про примусове годування Тимошенко будуть ухвалювати лікарі залежно від стану її здоров'я. Зараз з ув'язненою проводяться роз'яснювальні бесіди, зазначив він.

Сьогодні, 31 жовтня, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко застеріг представників ДПтС від примусового годування Тимошенко.

Він зазначив, що відповідно до Європейської конвенції з прав людини, примусове годування прирівнюється до тортур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram