ГоловнаПолітика

Азаров - послу США: "Про які фальсифікації можна говорити?"

Лідер ПР просить навести приклади порушень.

Азаров - послу США: "Про які фальсифікації можна говорити?"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр і голова Партії регіонів Микола Азаров заперечує масові фальсифікації на виборах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Дані, оприлюднені на сайті ЦВК, загалом збігаються з даними екзит-полів і тими, які були представлені соціологами. Це класичний приклад проведення вільних, демократичних виборів. Про які фальсифікації можна говорити, якщо практично повністю збігалися офіційні дані з даними екзит-полів?" - зазначив Азаров під час зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом.

Прем'єр вважає високою ступінь збігу офіційних результатів виборів ЦВК, екзит-полів і соцопитувань на парламентських виборах 2012 року, і вважає таку ситуацію класикою чесного і демократичного волевиявлення громадян.

Він наголосив, що уважно вивчає звіти, повідомлення та оцінки спостерігачів, які оприлюднюють.

"Для нас надзвичайно важливі об'єктивні оцінки, і ми робимо з них висновки для того, щоб поліпшити в майбутньому практику проведення демократичних виборів. І ми вдячні спостерігачам за їхні оцінки та зауваження. Водночас, коли нам пред'являють претензії, то хотів би, щоб такі претензії були предметними. В деяких звітах я не побачив жодного конкретного прикладу порушень. І я був би вдячний місіям, якби вони надали нам такі конкретні приклади, щоб ми могли в них об'єктивно розібратися", - сказав Азаров.

Він також висловив переконання, що саме завдяки чесним виборам Партії регіонів вдалося перемогти.

"Безпрецедентні зусилля української влади щодо забезпечення прозорості та демократичності парламентських виборів цілком виправдалися", - вважає глава уряду.

Нагадаємо, Державний департамент США вважає, що вибори Ради не допомогли Україні просунутися в демократичному напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram