ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Округ 215: голоси Іллєнка приписали Герезі

На окрузі вирують справжні пристрасті.

Представники ВО "Свобода", присутні на 215-му окрузі заявляють, що 5 хвилин тому комп'ютер ЦВК показав по одному з протоколів неправильні дані на користь Галини Гереги.

Про це з місця події повідомляє власний кореспондент LB.ua

"Свободівці" стверджують, що дані в протоколі, підписаному членами окружкому, й ті, які було внесено в комп'ютер ЦВК за цим протоколом, різняться. Нібито голоси Андрія Іллєнка (опонента Гереги) записали Галині Герезі, а її - відповідно йому.

Трохи пізніше в окружній комісії знайшли підроблений протокол по дільниці №244.

"У нас є оригінал протоколу, де в мене 539 голосів, а в Гереги - 423. А в ОВК прийшов уточнений протокол, де голоси записано навпаки. Ми вимагаємо перерахунку по цій дільниці", - заявив Іллєнко.

При цьому член комісії, який працював на дільниці 244 округу №215 у Києві підтвердив, що на його дільниці перемогу здобув Іллєнко.

Замголови Центрвиборчкому Андрій Магера, коментуючи цю ситуацію, заявив, що в усьому має розібратися окружна комісія. І надати свої коментарі.

Нагадаємо, на 215-му окрузі розгорнулася неабияка боротьба між "свободівцем" Андрієм Іллєнком і секретарем Київради Галиною Герегою. Різниця в голосах кандидатів не суттєва, тому кожен голос на вазі.

Дивіться також пряму трансляцію з округу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram