ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кличко хоче об'єднатися з опозицією після виборів (Оновлено)

"УДАР" пообіцяв не укладати альянсів із ПР і комуністами.

Кличко хоче об'єднатися з опозицією після виборів (Оновлено)
Фото: Макс Левин

Віталій Кличко заявив, що партія "УДАР" пропонує підписати угоду про коаліцію з Об'єднаною опозицією після проведення виборів.

"Ми пропонуємо створювати парламентську демократичну коаліцію відразу після виборів. Це логічно. Спочатку вибори - потім коаліція. Це європейська традиція", - сказав Кличко на прес-конференції в Харкові.

"Наша позиція прозора, відкрита і чесна - без ультиматумів, попередніх вимог і кулуарних домовленостей", - зазначив також Кличко.

В "УДАРі" запевнили, що поважають пропозицію Об'єднаної опозиції.

"Ми поважаємо пропозицію наших партнерів по опозиції, але вважаємо, що перемога на виборах і захист результатів голосування, а не підписання чергових заяв, декларацій і угод - ось головне завдання опозиції в ці дні. Партія "УДАР" - сьогодні основна альтернативна сила партії влади, яка здатна сформувати коаліцію демократичних сил у новообраному парламенті заради змін в Україні та усунення Партії регіонів від влади", - йдеться в заяві партії.

"УДАР" нагадує дівку на виданні. З одного боку, в них пропозиція Об\'єднаної опозиції, з іншого - ПР заявила вчора, що готова до коаліції з "УДАРом" і КПУ".

— Сергій Соболєв, БЮТ

Також Віталій Кличко спростував чутки про можливу коаліцію з Партією регіонів.

"Хочу заявити, що жодних альянсів із тими партіями, які дискредитували себе і показали своє байдуже ставлення до людей - власне, з Партією регіонів і з комуністами, - бути не може", - сказав лідер "УДАРу".

Нагадаємо, 16 жовтня голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до партії "УДАР" із закликом підписати ще до виборів угоду про створення демократичної коаліції в новій Верховній Раді. Яценюк закликав "УДАР" визначитися з відповіддю до 19 жовтня.

Своєю чергою, вчора Кличко заявив, що отримав інформацію про пропозицію Яценюка тільки під час поїздки і ще не ознайомився з нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram