ГоловнаПолітика

Київський священик-кандидат агітує на стінах церкви

На плакаті вказано, що панотець - настоятель храму.

Настоятель храму святих апостолів Петра і Павла УПЦ (КП), кандидат у народні депутати у 212 виборчому окрузі Григорій Большаков рекламує себе на стінах храму.

Фото: Вікторія Іванова/comments.ua

Храм, на якому розміщений агітаційний плакат Большакова, розташований на Позняках (Дарницький район Києва), - повідомляють "Комментарии".

На плакаті зазначено, що Большаков є священиком і настоятелем храму, крім того, кандидат зображений на його тлі. Також вказано агітаційний слоган Большакова: "Голосуй серцем, голосуй душею! Людині - людське життя!"

Фото: Вікторія Іванова/comments.ua

Раніше повідомляли, що в Севастополі з'явилися бігборди, на яких поруч із кандидатом у народні депутати України зображено благочинного Севастопольського округу Сергія Халюту УПЦ (МП). Агітаційні атрибути супроводжує гасло "Відродимо духовну спадщину Севастополя".

Нагадаємо, що УПЦ КП заборонила священнослужителям брати участь у парламентських виборах. Наприкінці серпня Священний синод УПЦ МП оприлюднив звернення до православних громадян у зв'язку з виборами. Зокрема, у зверненні наголошувалося: "У цей відповідальний період ми вважаємо за необхідне вкотре заявити, що Українська Православна Церква не є суб'єктом політичного процесу. Церква не бере участі в політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата".

Нагадаємо, в Миколаєві та Золочеві відбулися мітинги на підтримку кандидата в депутати Тараса Батенка за участю духовних осіб УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і УГКЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram