ГоловнаПолітика

Луценкові відмовили в побаченні з дружиною

Екс-міністр не бажає спілкуватися зі своїми захисниками через скло.

Луценкові відмовили в побаченні з дружиною
Фото: www.radiosvoboda.org

Адвокати Юрія Луценка вкотре не змогли поспілкуватися зі своїм підзахисним.

Про це повідомила захисник і дружина Ірина Луценко відразу після відмови співробітниками колонії дозволити зустріч у конфіденційному форматі з екс-міністром МВС, який відбуває покарання в Менській виправній колонії №91, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Ми знову побачили Луценка за склом, почувши голос тільки в телефонну трубку", - зазначила Ірина Луценко, підкресливши порушення прав як захисників, так і самого засудженого.

Своєю чергою, адвокат Ігор Фомін зазначив, що попередньо він надіслав на ім'я керівника Менської ВК №91 заяву про порушення прав його підзахисного Юрія Луценка.

"Це недотримання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок", - уточнив адвокат екс-міністра.

Адвокат наголосив, що вони разом з Іриною Луценко змушені були припинити спілкування з підзахисним у загальній кімнаті для побачень.

"Нам відмовлено в зустрічі з Луценком у форматі прямого спілкування, вкотре запропоновано спілкуватися з ним через броньоване скло і телефон, який прослуховують. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо нашу розмову прослуховують, записують і, напевно, транслюють на вимогу", - зазначив Фомін.

Сам Юрій Луценко заявив, що в такому разі він відмовляється від побачень із захисниками в такому форматі для отримання правової допомоги.

Нагадаємо, раніше дружина Луценка Ірина заявляла, що в колонії порушують право екс-міністра на приватне життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram