ГоловнаПолітика

У Харкові 12,5 тис. медиків вимагають вибачень від Власенка

Про те, скільки всього медиків у місті, не повідомляють.

У Харкові 12,5 тис. медиків вимагають вибачень від Власенка
Сергей Власенко

У Харкові 12,5 тис. медиків підписали лист до захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка з вимогою вибачення "за приниження честі і гідності".

Про це повідомив на прес-конференції член Харківського медичного товариства Дмитро Черепов.

"На сьогодні ми зібрали 12,5 тис. підписів на підтримку. Багато це чи мало? Я вважаю, що багато", - сказав Черепов на прес-конференції.

Оригінали цих підписів зберігатимуть у медичному товаристві, а копії надішлють голові Верховної Ради Володимирові Литвину, в регламентний комітет парламенту, а також особисто Власенкові.

У заяві, під якою підписалися лікарі, медсестри і медичний персонал, зокрема, сказано: "Ми планували й хотіли, спілкуючись з лікарем Хармсом (лікар берлінської клініки "Шаріте", лікуючий лікар Тимошенко Лутц Хармс), запропонувати свій досвід і вміння в діагностиці та лікуванні, і були переконані в доцільності і корисності такої зустрічі".

"На превеликий жаль, Ви, пане Власенко, не дали цього зробити. Ба більше, Ви необґрунтовано образили і принизили честь медиків своїми висловлюваннями, які апріорі не можуть бути притаманні інтелігентній людині. За таких обставин ми категорично вимагаємо публічних вибачень за необґрунтовані образи, приниження і вимагаємо публічних спростувань висловлювань, які шкодять іміджу вітчизняної медицини", - йдеться в заяві членів Харківського медичного товариства.

Нагадаємо, раніше Власенко, коментуючи зустріч харківських лікарів із Хармсом, сказав, що це виглядало "дебільно і маразматично".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram