ГоловнаПолітика

У ПАРЄ закликали Раду залишити геїв в спокої

Законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму визнали дискримінаційним.

У ПАРЄ закликали Раду залишити геїв в спокої
Фото: k2kapital.com

35 депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи поставили свої підписи під декларацією з закликом до Верховної Раді відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Про це йдеться в декларації парламентарів від 20 країн, що розміщена на сайті ПАРЄ.

Автори декларації зазначають, що цей законопроект передбачає заборону пропаганди гомосексуалізму під час акцій, в засобах масової інформації та в школах.

На думку депутатів, документ загрожує свободі висловлення для лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів в Україні.

Європейські політики зазначають, що в рекомендаціях Комітету Міністрів Ради Європи говориться, що країни-члени повинні вжити відповідних заходів для заохочення терпимості і поваги в школі, враховуючи надання об'єктивної інформації стосовно сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

На думку парламентарів, законопроект є дискримінаційним.

Нагадаємо, раніше міжнародні правозахисні організації Human Rights Watch і Amnesty International, а також Європейський парламент закликали Верховну Раду відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму, спрямовану на дітей.

Законопроект №10290, зареєстрований в Раді 30 березня членом фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком, пропонує визначити проведення мітингів, парадів, акцій, пікетів і демонстрацій, метою яких є навмисне поширення будь-якої позитивної інформації про гомосексуалізм, формами відповідної пропаганди.

За пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх законопроектом передбачено притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram