ГоловнаПолітика

The Daily Mirror: Євро-2012 - величезний успіх України

У Британії задумалися про те, щоб вибачитися перед нашою країною.

The Daily Mirror: Євро-2012 - величезний успіх України

Ведучий колумніст найбільшого у Великобританії друкованого таблоїду The Daily Mirror Олівер Холт вважає, що необхідно вибачитися перед Україною за недостовірну інформацію про перебіг підготовки та проведення Євро-2012, поширену раніше британськими ЗМІ.

"Атмосфера на стадіонах України панувала фантастична. Україну підтримували голосно, гаряче - на всіх матчах, які я висвітлював, але це ніколи не виливалось у щось негоже... То що ви думаєте? Може, ми повинні вибачитися перед Україною? Може, ми повинні вибачитися навіть перед президентом УЄФА Мішелем Платіні? Скажімо так: англійські фани додому в трунах не поверталися. Ні за ким не ганялися дикі скінхеди-неонацисти. Під час матчів не було жодних расистських випадів, які, за іронією, трапляються з більш західними європейськими націями, такими як Іспанія чи Хорватія", - пише автор.

Журналіст нагадує, що в програмі Panorama, яка вийшла на BBC напередодні Євро-2012 і викликала хвилю коментарів у всій Європі, йшлося про порочну субкультуру, яка нібито існує в українському та польському клубному футболі. Було показано шокуючі кадри грубої расистської поведінки фанів під час матчів і кадри, що переконують сім'ї чорношкірих гравців Англії не приїжджати на чемпіонат у ці країни.

"І тоді здавалося, що вони прийняли правильне рішення. Однак тепер складається анекдотична ситуація - досвід усіх, хто висвітлював або просто приїхав на чемпіонат, говорить тільки про привітність і гостинність, в яких купалися всі", - пише Олівер Холт.

Британський журналіст робить висновок: Євро-2012 ще не закінчилося, проте воно вже стало величезним успіхом.

"Сам футбол також був видовищним, і з упевненістю можна сказати, що показав вищий клас, аніж чемпіонат світу в Південній Африці два роки тому", - упевнений Холт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram