>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Андрій Шевченко: "Таке відчуття, що я помолодшав на 10 років"

Андрія Шевченка, який відзначився дублем і забезпечив збірній України перемогу над Швецією, визнано гравцем матчу, він отримав із рук представника УЄФА символічний приз.

Андрій Шевченко: "Таке відчуття, що я помолодшав на 10 років"
Фото: EPA/UPG

- Я навіть не міг мріяти про таку ніч. Це просто неможливо, але водночас прекрасно. Якби я хотів бачити сон, то не міг би придумати кращий за той, що був сьогодні. Відчуття, що я неначе помолодшав на 10 років. І для цього зі мною працювало багато людей, яким я хочу сьогодні подякувати.

Ще не так давно я майже облишив думку зіграти на Євро-2012 у складі збірної - були великі проблеми з коліном і спиною. Але завдяки фахівцям зараз я в такій формі.

- 2009 року після стикового матчу проти команди Греції Ви покидали "Донбас Арену" зі сльозами на очах. Сьогодні була компенсація за поразку від греків?

- Коли вийдемо з групи, тоді й можна думати про якусь компенсацію. Наразі ж ми здобули чергову історичну перемогу, яку даруємо всім нашим уболівальникам. Потрібно не забувати, що попереду на нас чекають два важливі матчі групового етапу, тому слід гарненько відновитися і відповідально готуватися до цих ігор. Маємо хороші шанси на вихід із групи, проте зараз ми повинні лише трохи порадіти перемозі і перемкнутися на матчі з Францією й Англією.

- Ви забили другий гол впритул з ближньою штангою. Так і планували пробити?

- Як нападник, який рухається на полі, я постійно шукаю вільний простір. За передачу, яка обернулася першим голом, хочу подякувати Ярмоленкові. Я зумів випередити суперника буквально на секунду.

Комбінацію, яка зумовила другий гол, ми награвали на тренуваннях. Устиг подивитися повтори переможного гола і можу сказати, що м'яч проскочив у єдину дірочку, через яку він міг потрапити у ворота. Тим і чудовий футбол - ти отримуєш шанс, який повинен використовувати.

- 2006 року в Німеччині ви дійшли до чвертьфіналу. А чого можете досягнути зараз?

- Я не проводив би таких паралелей. На тому чемпіонаті в нас у групі був один по-справжньому сильний суперник - збірна Іспанії. Ми провалили стартовий матч проти цієї команди, але виправитися нам не було складно, у підсумку гідно виступили. Зараз же нам дісталася дуже важка група. Сила команд приблизно рівна. Але ця перемога повинна дати нам психологічну перевагу над наступним суперником.

Принаймні перший матч ми вже виграли. При цьому довелося відіграватися протягом зустрічі. Розслаблятися перед матчами з Францією й Англією не збираємося. А ця перемога не повинна нікому з гравців збірної закрутити голову. Навпаки, потрібно згуртуватися і готуватися до наступних матчів, які, повторюся, будуть дуже важкими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram