ГоловнаПолітика

У ПР не розрахувалися з "захисниками" російської мови

За участь у мітингу під Радою обіцяли по 160 грн.

У ПР не розрахувалися з "захисниками" російської мови

Молоді люди, яких зібрали під Верховною Радою 5 червня, заявили, що їм не заплатили обіцяні 160 грн.

Про це повідомляє ТСН.

"Спочатку ми взагалі не знали, за що ми йдемо. Нам просто сказали - мітинг. Мітинг за українську мову. А потім ми прийшли, нас закрили в цю залізну коробку (паркан навколо Ради), і потім сказали, за що (ми стоїмо) і не випускали. Гроші пообіцяли, але грошей немає взагалі", - повідомила одна з мітингувальників.

На питання, хто обіцяв розрахуватися за участь в акції на підтримку російської мови, молоді люди одностайно заявили: "Люди від Партії регіонів".

"Якщо були на мітингу, якщо обіцяли гроші заплатити, всі партії завжди платили, а це - партія Президента, яка кинула школярів, студентів", - обурився один з "ошуканих".

Пізніше до групи молодих "захисників" російської мови підійшов агресивний хлопець. Чоловік відмовився представитися, але присутність журналістів його дуже дратувала.

"Заради чого ви їдете на мітинг? Заради грошей? Ви всі їдете на мітинг заради грошей? Продажні люди. Продажні, ниці...", - звертався він до групи молодих людей.

Пізніше "політичні найманці" передзвонили журналістам і повідомили, що без камери агресивний невідомий заплатив мітингувальникам по 30 гривень на проїзд замість обіцяних 160 грн.

Від імені та за дорученням наших виборців ми захистимо їх рідну мову!

— заява Партії регіонів

Журналісти підрахували, що на місці зборів ошуканих найманців було приблизно 180 осіб. Якщо помножити на 160 гривень, виходить приблизно 30 тис. грн.

Як йдеться в сюжеті, партії, які збирають людей для участі в акціях, зазвичай виділяють гроші на "зарплату", проте близько 80% грошей розкрадають посередники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram