ГоловнаЕкономікаБізнес

Тігіпко: Україна може подвоїти експорт IT-послуг

Головне, щоб корупція не завадила.

Тігіпко: Україна може подвоїти експорт IT-послуг
Фото: Макс Левин

Обсяг експорту IT-послуг з Україною 2011 року становив близько $ 1 млрд і може подвоїтися в найближчі роки, впевнений віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Сьогодні Україна посідає 5-те місце у світі з експорту програмного забезпечення. Ухвалений закон дозволить уже в найближчі роки подвоїти обсяг українського експорту IT-послуг. Позитивний уплив відчує вся економіка, - заявив він, коментуючи введення податкових пільг для IT-галузі.

При цьому, як повідомляє прес-служба чиновника, він згоден, що існують чинники, які можуть завадити цьому.

"Головне завдання під час реалізації цього закону - не допустити корупції. Адже недостатньо ухвалювати гарні закони, потрібно забезпечувати їх виконання", - сказав Тігіпко.

Нагадаємо, вчора Рада ухвалила закон про 10-річний експеримент зі створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції.

При цьому парламент звільнив від ПДВ операції з поставки IT-продукції і встановив податок на доходи фізичних осіб, які працюють на IT-підприємствах, у розмірі 5%, і податок на прибуток підприємств у розмірі 5%, розмір яких раніше становив 15% і 21% відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram