ГоловнаЕкономікаБізнес

Дерипаска програв суд за Запорізький алюмінієвий комбінат

Апеляція російського бізнесмена не дала результатів.

Дерипаска програв суд за Запорізький алюмінієвий комбінат
Олег Дерипаска
Фото: suchkov.net

Апеляційний господарський суд Києва підтвердив законність повернення в державну власність 68,01% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату, який наразі входить у "РусАл" росіянина Олега Дерипаски.

"Київський апеляційний господарський суд підтвердив законність вимог Генеральної прокуратури про розірвання договорів купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" у розмірі 423 514 923 простих іменних акцій, що становить 68,01% статутного фонду товариства, які укладено між Фондом державного майна і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" і між ним та компанією Velbay Holdings Limited (Кіпр) і повернення зазначеного пакета акцій державі в особі ФДМ", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Зокрема, згідно з повідомленням, постановою апеляційного суду від 23 травня відмовлено в задоволенні апеляційної скарги ВАТ "ЗАлК" і залишено чинним рішення Господарського суду Києва від 22 березня, яким позов Генеральної прокуратури було задоволено.

Нагадаємо, тяганина навколо комбінату триває вже другий рік. 2011 року суд вирішив повернути ЗАлК у держвласність. Але потім Вищий госпсуд скасував рішення суду нижчої інстанції.

Однак у березні 2012 року Господарський суд Києва знову повернув контрольний пакет акцій ЗАлК у власність держави.

Запорізький алюмінієвий комбінат - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію, приблизна потужність - 100 тис. тонн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram