ГоловнаПолітика

У ПР лякають Європу зближенням з Росією

Володимир Зубанов назвав політику деяких країн ЄС недалекою.

У ПР лякають Європу зближенням з Росією
Фото: ukranews.com

Останні заяви європейських політиків змушують Україну уважніше поставитися до пропозиції співпраці з Росією і, можливо, повернутися до розгляду інтеграційних проектів.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Володимир Зубанов.

Як повідомили в прес-службі Партії регіонів, за його словами, "провокують неприйняття окремі самовпевнені заяви європейських колег, деяких українських опозиціонерів і так званих незалежних аналітиків щодо, мовляв, цілеспрямованого бойкоту української влади з боку лідерів держав-членів ЄС, який може стати початком дипломатичної ізоляції нашої країни".

На думку Зубанова, "такі відверто деструктивні заяви, які є недалекоглядною спробою виключити нашу країну із загальноєвропейського контексту і євроінтеграційних процесів на догоду одній засудженій за заподіяння збитку Україні, шкодять не тільки нашій країні. Від таких огульних звинувачень програють всі, і, перш за все, програє об'єднана Європа".

"Ці заяви, як і заклики до бойкоту Євро-2012, свідчать про маріонеткові умонастрої їхніх авторів, які не хочуть чути об'єктивних фактів про стан справ у нашій державі, не хочуть самостійно аналізувати події, а лише сліпо вірять філігранно зрежисованому в Качанівці спектаклю, кожен акт якого починається дуже вчасно і розрахований виключно на жалісливих закордонних глядачів", - сказав він.

Сьогодні Німеччина і Європейський Союз живуть за умов миру і свободи. На жаль, так є не в усій Європі, тому що в Україні та Білорусі люди все ще потерпають від диктатури і репресій

— Німецький канцлер Анґела Меркель

"У цьому контексті хотілося б привернути увагу до об'єктивної, незаангажованої та виваженої позиції керівництва УЄФА, яке на відповідні заяви відразу наголосило, що асоціація "щодня уважно спостерігає за ситуацією в Україні", однак не бачить причин для внесення змін у графік Євро-2012", - зазначив депутат.

"Одночасно, об'єктивно аналізуючи розвиток останніх подій навколо саміту країн Центральної Європи, Євро-2012, підписання Угоди про асоціацію, ми просто не можемо не звернути уваги на останні доволі цікаві ініціативи керівництва Росії з розвитку інтеграційних процесів у рамках СНД і євразійського регіону", - заявив він.

"Хоча євроінтеграція, безумовно, і надалі буде залишатися зовнішньополітичним пріоритетом України, пропозиції російської сторони, безумовно, надто у світлі останніх подій, будуть вивчатися вкрай ретельно. І, можливо, нам слід повернутися до розгляду інтеграційних проектів на пострадянському просторі", - сказав Зубанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram