ГоловнаПолітика

Тимошенко пророкують 19 років в'язниці

Молодий суддя може все.

Тимошенко пророкують 19 років в'язниці
Фото: Макс Левин

Суд може приплюсувати вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко у справі ЄЕСУ до вже винесеного вироку в газовій справі, що разом становитиме 19 років в'язниці.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Стаття 191, яку інкримінують Тимошенко, - а це зловживання службовими повноваженнями і заволодіння коштами, - передбачає від 7 до 12 років", - зазначив Власенко.

При цьому Власенко не зміг відповісти на запитання, чи додадуть Тимошенко 12 років у разі обвинувального вироку до вже отриманому 7-річного терміну в газовій справі, чи врахують рішення в попередній справі.

"Як і все, що маємо в справі Тимошенко, воно абсурдне і не регламентоване законом. Бо ця жага Януковича посадити Тимошенко настільки хижа, що вони роблять те, чого взагалі не передбачено законом. Закон не регламентує такої ситуації, тому молодий суддя, який слухає цю справу, зможе прийняти будь-яке рішення, хоча воно буде незаконним", - повідомив Власенко.

Нагадаємо, що на розпочатому судовому розгляді Тимошенко звинувачують в організації (згідно з частиною 3 статті 27 КК) заволодіння грошовими коштами держбюджету в особливо великих розмірах шляхом незаконного відшкодування ПДВ (частина 5 статті 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), замаху на заволодіння грошовими коштами держбюджету (частина 3 статті 27, частина 2 статті 15 (замах на злочин) і частина 5 статті 191); у двох епізодах несплати податків - щодо ЄЕСУ й особистого прибуткового податку (частина 3 статті 27 і частина 3 статті 212 (ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування); у службовому підробленні (частина 3 статті 27 і частина 2 статті 366 (службове підроблення). За 191-ю статтею передбачається покарання терміном від 7 до 12 років в'язниці, за 212-ю статтею - від 5 до 10 і за 366-ю - від 2 до 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram