ГоловнаЕкономікаБізнес

Верховний Суд забрав ліцензію на видобуток літію у "Петро-Консалтингу"

Рішення остаточне і перегляду не підлягає.

Верховний Суд забрав ліцензію на видобуток літію у "Петро-Консалтингу"

Верховний Суд визнав незаконним і скасував спеціальний дозвіл на користування надрами Шевченківського родовища літієвої руди в Донецькій області, яке Держслужба геології і надр видала ТОВ "Петро-Консалтинг" у лютому 2018 року.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора з посиланням на рішення суду від 16 квітня.

Приводом для звернення до суду стало розслідування "Бігус.інфо" ("Літієва лихоманка: як депутатське оточення захоплює державні надра"), оприлюднене навесні 2018 року.

Окружний адміністративний суд Києва і Шостий апеляційний адміністративний суд у 2018-2019 роках відхилили позов прокуратури.

Слідство наполягало, що ТОВ "Петро-Консалтинг" незаконно отримало ліцензію через механізм апробації, який передбачає проведення геологічно-економічної переоцінки запасів і ресурсів на підставі наявних геологічних матеріалів. Для цього були використані документи про відкриття родовища, видані ще в радянські часи - в 1982-1988 роках.

Верховний Суд, переглядаючи справу за касаційною скаргою прокурора, підтримав його аргументи.

Це рішення остаточне і перегляду не підлягає.

Нагадаємо, що журналісти виявили певний зв'язок між власниками "Петро-Консалтингу" з цілою низкою відомих політиків і бізнесменів - нардепом Ігорем Кононенком, секретарем РНБО Олегом Гладковським, бізнесменом Василем Хмельницьким, міністром енергетики Ігорем Насаликом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram