ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректором фармкомпанії "Дарниця" призначено Андрія Обрізана

Обрізан керував проектом міжнародної компанії зі штаб-квартирою в Цюріху.

Гендиректором фармкомпанії "Дарниця" призначено Андрія Обрізана
Андрей Обризан
Фото: пресс-служба "Дарницы"

Генеральним директором ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ) призначено Андрія Обрізана. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

Раніше Андрій Обрізан керував проектом міжнародної компанії зі штаб-квартирою в Цюріху (Швейцарія), що розробляє інноваційні продукти в сферах охорони здоров'я, комунікацій і безпеки. Новий топ-менеджер "Дарниці" також працював у низці українських і міжнародних фармкомпаній, серед яких: корпорація "Артеріум", "Біофарма", TEVA / PGT Healthcare, RichterGedeon. Окрім того, він має дев'ятирічний досвід роботи в практичній медицині.

Як зазначає прес-служба, своїми основними завданнями на новій посаді Обрізан бачить зміцнення лідерства "Дарниці" на внутрішньому ринку, налагодження партнерських зв'язків із провідними міжнародними виробниками, а також доповнення продуктового портфеля сучасними, ефективними та доступними лікарськими засобами.

"До нашої команди приєднався справжній професіонал. Він має багатогранний досвід не тільки в фармацевтиці, але і в медицині, менеджменті, фінансах, маркетингу, створенні інноваційних продуктів", - прокоментував призначення Дмитро Шимків, голова виконавчої ради керуючої компанії ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця".

Як відомо, Шимків увійшов до керівництва "Дарниці" у вересні минулого року. До цього він працював заступником голови Адміністрації президента України, а ще раніше - очолював українське представництво корпорації Microsoft.

Колишній гендиректор ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" Світлана Діденко займе посаду члена наглядової ради компанії, де зосередиться на питаннях стратегічного розвитку.

ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" заснована в 1930 році. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів.

У 2017 році компанія отримала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 2,530 млрд грн, що на 19% більше, ніж у 2016 році. Її чистий прибуток у 2017 році становив 342,111 млн грн. Бенефіціарами компанії є сім'я Загорій, у тому числі - депутат Верховної Ради VIII скликання Гліб Загорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram