ГоловнаЕкономікаДержава

СБУ наклала арешт на банківський рахунок компанії "Універ Капітал"

Глава компанії вважає, що дії правоохоронців знищують бізнес із торгівлі цінними паперами.

СБУ наклала арешт на банківський рахунок компанії "Універ Капітал"
Фото: Макс Трубухов

Служба Безпеки України наклала арешт на банківський рахунок компанії "Універ Капітал", через який проводяться розрахунки за операціями клієнтів з купівлі/продажу цінних паперів, зокрема, погашення облігацій внутрішньої державної позики.

Про це повідомив глава інвестиційної компанії "Універ Капітал" Тарас Козак.

"Мотивація арешту - у "погонів" є підозри, що один з клієнтів компанії міг відмивати злочинні кошти. Хоча жодного рішення щодо визнання коштів злочинними немає", - написав він у фейсбуці.

Тарас Козак вважає, що дії правоохоронної системи знищують бізнес Інвестиційної Групи «Універ» з торгівлі цінними паперами, зокрема щодо залучення до бюджету коштів громадян і бізнесу.

11 жовтня Cлужба безпеки України провела обшуки і виїмку документів у низці компаній, що працюють на фондовому ринку.

Того самого дня стало відомо про обшук у будинку в глави інвесткомпанії "Універ" Тараса Козака. Він повідомив, що обшук у його будинку завершився "порожнім протоколом".

За інформацією LB.ua, СБУ розслідує справу про маніпуляції з облігаціями внутрішньої держпозики на декількох українських біржах. Цікаво, що в справі фігурують тільки дві біржі з трьох, на яких відбуваються торги цими паперами. Також у справі фігурують кілька інвестиційних компаній. Тарас Козак не зміг озвучити назви компаній і бірж, оскільки підписав документ про нерозголошення інформації. Однак він підозрює, що дії СБУ можуть бути ініційовані компаніями-конкурентами, які хочуть завдати репутаційної шкоди й на час паралізувати роботу компанії "Універ". 

Тарас Козак є президентом інвестиційної групи "Універ" з 2005 року, понад 20 років працює в інвестиційно-фінансовому секторі. Був співвласником приватного пенсійного фонду та компанії з управління активами в Росії, керував спільними проектами з банками і фондами Швейцарії, США, Угорщини, Великої Британії та Польщі. Є експертом Реанімаційного пакета реформ (група з реформи фінансового сектору та пенсійної системи).      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram