ГоловнаЕкономікаФінанси

Арештоване судно "Норд" не змогли продати на аукціоні й вирішили знизити ціну

Стартова ціна судна становила 1,6 млн гривень.

Арештоване судно "Норд" не змогли продати на аукціоні й вирішили знизити ціну
Фото: setam.net.ua

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) має намір знизити ціну на арештоване судно "Норд" на 10% і повторно виставити його на продаж.

Про це йдеться на сайті держпідприємства.

Зазначається, що торги не відбулися, оскільки жоден із зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах.

Згідно із законодавством, судно згодом буде виставлено на наступний аукціон зі зниженням ціни. При цьому зниження відповідатиме висновкам оцінювача, але не перевищуватиме 10% від вартості.

Стартова ціна судна на зірваних торгах становила 1,6 млн гривень.

Нагадаємо, російський сейнер "Норд" з 10 членами екіпажу на борту затримали 25 березня 2018 року.

Капітану Володимиру Горбенкові інкримінується ст.332-1 Кримінального кодексу (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою нанесення шкоди інтересам країни) і ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). 30 серпня Горбенка повідомили про завершення досудового розслідування.

Іншим членам екіпажу інкримінували ч.2 ст.204 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконне перетинання кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

30 жовтня члени екіпажу "Норд" поїхали в окупований Росією Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram