ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну доправили ще сім американських локомотивів General Electric

Загалом за півтора місяця в Україну прибули 15 локомотивів із 30.

Увечері 23 жовтня в порту "Чорноморськ" прийняли судно BBC MONT BLANC, яке доправило зі США ще сім локомотивів TЕ33AC "Тризуб" виробництва компанії General Electric для "Укрзалізниці". Судно вийшло з Норфолка 4 жовтня.

Про це повідомило залізничне видання "Магістраль".

Фото: info.uz.ua

Фото: info.uz.ua

Загалом за півтора місяця в Україну прибули 15 локомотивів із 30. Решта очікуються в першому кварталі наступного року.

Як заявив керівник ПАТ "УЗ" Євген Кравцов, зараз триває процес сертифікації тепловозів.

"Після отримання сертифіката відповідності для прийому в експлуатацію, орієнтовно в листопаді, локомотив GE здійснить пробіг 150 км по залізничній мережі України. Потім локомотиви залучать до перевезень. Сертифікацію здійснює орган сертифікації продукції вагонобудування ДП "Український науково-дослідний інститут вагонобудування", - прокоментував поточну ситуацію керівник "Укрзалізниці".

Американські тепловози будуть задіяні для перевезень на півдні України - на мелітопольській, миколаївській, маріупольській ділянках.

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання до 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ), УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Локомотиви General Electric для України отримали назву "Тризуб".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram