ГоловнаЕкономікаДержава

Южаніна анонсувала ухвалення законів про "євробляхи" наступного тижня

"Потрібно якнайшвидше ухвалити закони в другому читанні і вирішити цю проблему".

Южаніна анонсувала ухвалення законів про "євробляхи" наступного тижня
Ніна Южаніна
Фото: Макс Требухов

Голова податкового і митного комітету Верховної Ради Ніна Южаніна заявила, що законопроекти №8487 і №8488 про зниження ставок акцизів на ввезення автомобілів в Україну ухвалюватимуть наступного пленарного тижня.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Прямий", коментуючи рішення Верховного Суду, який визнав, що безстрокове користування автомобілями на єврономерах, ввезеними в країну в режимі "транзит", не є порушенням ст. 469 Митного кодексу.

"Людям треба пояснювати, що вони порушують під час ввезення таких авто в режимі транзиту чи тимчасового ввезення і яка відповідальність настає за порушення законодавства. Тому ця постанова Верховного Суду містить гірші положення для громадян України, ніж ви собі уявляєте! Кожен громадянин повинен знати про відповідальність - це великі суми штрафу. Тому потрібно якомога швидше прийняти закони про "євробляхи" у другому читанні, вирішити цю проблему і рухатися далі. Найближчого сесійного тижня будуть прийматися закони, які повинні вирішити цю проблему", - цитує Южаніну прес-служа БПП.

Вона також зазначила, що менш ніж за рік в Україну було ввезено понад півмільйона автомобілів на єврономерах. "Інформація різна, але за ті кілька місяців, за неповний 2018 рік, завезено більш ніж півмільйона автомобілів. Чи справді ця кількість сягнула двох мільйонів, чи менше, я не можу стверджувати. Тому що статистика громадських активістів, власників таких автомобілів і Державної фіскальної служби абсолютно різна", - повідомила Южаніна.

Нагадаємо, в середині червня у Верховній Раді зареєстрували два законопроекти №8487 і №8488, спрямовані на врегулювання ситуації з автомобілями з іноземними номерами. Їх ініціатором виступила Ніна Южаніна, народний депутат від БПП, голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

13 липня законопроекти ухвалили в першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram