ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна поскаржилася в СОТ на Вірменію і Киргизстан

Україна подала запит на досудові консультації.

Україна поскаржилася в СОТ на Вірменію і Киргизстан
Фото: ictsd.org

Україна звернулася у Світову організацію торгівлі зі скаргою на антидемпінгові мита, введені Вірменією і Киргизстаном для українських сталевих труб.

Про це йдеться на сайті СОТ.

Зазначено, що наразі Україна подала запит на консультації, які дають сторонам можливість докладно обговорити питання і знайти прийнятне рішення без подальшого судового розгляду. Якщо за 60 днів сторони не домовляться, то ініціатор спору може звернутися по вирішення питання групою.

Антидемпінгові заходи були введені Митним союзом у 2011 році. Тоді за підсумками розслідування встановлено антидемпінгове мито на українські обсадні труби в розмірі 18,9% від митної вартості, на насосно-компресорні труби - у розмірі 19,9% від митної вартості, а на нафтопровідні, газопровідні і гарячодеформовані труби загального призначення діаметром до 820 міліметрів у розмірах від 19,4 до 37,8% від митної вартості.

У 2016 році, коли в Митний союз вже увійшли Вірменія і Киргизстан, за рішенням Євразійської економічної комісії, мита продовжили ще на 5 років. Тоді повідомляли, що рішення прийнято за підсумками повторного антидемпінгового розслідування.

У своєму позові Україна зазначає, що такі заходи є несумісними з різними положеннями антидемпінгової угоди СОТ і статтею 6 генеральної угоди про тарифи і торгівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram