ГоловнаЕкономікаДержава

Апеляційний суд Києва дозволив "приватівським" компаніям стягнути з російського Мін'юсту $139 млн

Компанії з групи "Привату" отримали дозвіл виконати рішення Гаазького суду.

Апеляційний суд Києва дозволив "приватівським" компаніям стягнути з російського Мін'юсту $139 млн
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва дав дозволи компаніям, пов'язаним з Ігорем Коломойським, на виконання рішення Арбітражного суду Гааги про стягнення 139 млн доларів з Російської Федерації. Відповідне рішення опубліковано в реєстрі.

25 вересня Апеляційний суд Києва в рамках справи №796/165/2018 задовольнив заяву компаній ПрАТ "Аеробуд", ТОВ "Приватофіс", ТОВ "Приватленд", ТОВ "Еверест Істейт", ТОВ "Телерадіокомпанія "Жиса" та інших про стягнення компенсації за нерухоме майно, відібране в Криму після його анексії Росією.

Апеляційний суд Києва видав виконавчий лист про стягнення з Російської Федерації (в особі Міністерства юстиції РФ) зазначеної суми на користь "приватівців". Постанова може бути оскаржена у Верховному Суді впродовж тридцяти днів з дня оприлюднення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до цього суду.

Під час розгляду цієї справи на адресу Апеляційного суду Києва від Міністерства юстиції Російської Федерації надійшов лист, в якому зазначалося, що РФ не визнає юрисдикцію і рішення Арбітражного суду Гааги від 2 травня 2018 року.

Від представників Промінвестбанку і ВТБ Банку в суд надійшли заяви про притягнення їх як зацікавлених осіб. Однак суд відхилив ці клопотання у зв'язку з тим, що під час розгляду заяви про дозвіл виконувати рішення міжнародного комерційного арбітражу суд не може змінювати склад учасників судового розгляду.

Нагадаємо, 5 вересня Апеляційний суд Києва в рамках цієї справи задовольнив клопотання "приватівських" структур і наклав арешт на акції Промінвестбанку, Ощадбанку і ВТБ Банку.

18 вересня Верховний Суд відкрив апеляційні провадження за апеляційними скаргами Промінвестбанку, Ощадбанку і ВТБ Банку на рішення Апеляційного суду і відмовився задовольнити їх клопотання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram