ГоловнаЕкономікаДержава

У Криму повідомили про запуск двох ТЕС

З грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України.

У Криму повідомили про запуск двох ТЕС

Перші блоки нових електростанцій в Криму - "Таврійської" в Сімферополі і "Балаклавської" в Севастополі - запущені в роботу у понеділок.

Про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов на нараді в Сімферополі, передає Интерфакс.

"Сьогодні уночі станція "Таврійська" запущена першою: перший блок зараз вже працює у мережу на повну потужність. О восьмій ранку закінчено запуск блоку на "Балаклавській". 500 МВт потужності зараз Крим плюсом має, крім того, що передається через енергоміст", - сказав Черезов.

За його словами, "чекає досить серйозна робота, пов'язана з остаточним введенням в експлуатацію" перших блоків станцій, ведуться контрольні заходи для отримання дозволів на їх запуск. "Думаю, протягом місяця ці питання разом з Ростехнаглядом і власниками вирішимо", - заявив заступник міністра.

Будівництво обох станцій веде ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (входить у держкорпорацію "Ростех"), їх потужність становитиме по 470 МВт кожна.

Введення в експлуатацію перших блоків двох станцій було заплановано на першу половину 2018 року.

У червні 2017 року розгорівся скандал з постачаннями у Крим турбін німецької фірми Siemens, які необхідні для будівництва ТЕС. Siemens оскаржує в суді перевезення турбін до Криму, оскільки це заборонено санкціями Євросоюзу.

У липні 2017 року глава Міністерства енергетики Росії Олександр Новак заявив, що теплоелектростанції в Криму побудують, навіть якщо компанія Siemens відкличе турбіни, які були поставлені на півострів.

У Криму, незважаючи на запуск четвертої нитки російського енергомосту навесні 2016 року, тривають відключення світла.

З грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і через енергоміст з Кубані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram