ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян: перший автобан в Україні може з'єднати Маріуполь і Запоріжжя

Фінансування планують залучити з Німеччини.

Омелян: перший автобан в Україні може з'єднати Маріуполь і Запоріжжя
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Німеччина розглядає можливість фінансування будівництва автобану Маріуполь - Запоріжжя.

Про це він повідомив у фейсбуці за підсумками свого візиту в Німеччину і переговорів з німецьким міністром економіки Пітером Альтмаєром.

"Німецька сторона розглядає можливість виділення фінансування на автодорогу в Східній Україні, ймовірно, це буде шлях Маріуполь-Запоріжжя. І він стане першим справжнім автобаном в Україні, побудованим за всіма вимогами ЄС".

Також Омелян повідомив, що обговорював з представниками німецького уряду ініціативу президента Петра Порошенка про шефську допомогу населеним пунктам на Донбасі. За його словами, Німеччині запропонували взяти опіку над Краматорськом.

"З ініціативи Президента України звернувся до німецьких друзів з проханням розглянути можливість адресної допомоги Краматорську для відновлення і розвитку інфраструктури і потужностей цього міста", - заявив Омелян.

Нагадаємо, що 17 серпня Служба автомобільних доріг у Київській області замовила розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва концесійної автомобільної дороги Київ - Біла Церква. Передбачається, що вартість 50-кілометрового автобану становитиме близько 7,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram