ГоловнаЕкономікаБізнес

IKEA офіційно оголосила, що виходить на український ринок

У Києві відкриють один з перших магазинів мережі в новому форматі.

IKEA офіційно оголосила, що виходить на український ринок
Фото: rusjev.net

IKEA офіційно підтвердила, що 2019 року відкриє свій перший магазин в Україні.

Його розташують у торгово-розважальному центрі Ocean Mall у Києві, повідомила прес-служба компанії.

Це буде один з перших магазинів міського формату IKEA у світі. Вони менші за розміром, ніж традиційні моли IKEA, розташовані не за містом, а в центральній частині населеного пункту.

"Ми раді оголосити про наші наступні кроки на українському ринку. З урахуванням результатів дослідження ринку і споживчих переваг наша команда обрала сприятливу бізнес-модель, яка дозводить ІКЕА реалізувати плани в Києві вже найближчим часом. У новому магазині міського формату наші покупці познайомляться з новим підходом ІКЕА до створення кращого життя для якомога більшої кількості людей", - сказав головний виконавчий директор "IKEA Південно-Східна Європа" Стефан Вановербеке.

Україна стане одним з перших ринків, на яких ІКЕА відкриє магазин у новому форматі, поряд із Францією, Великобританією, Данією, США і Китаєм.

Нагадаємо, що це третя спроба IKEA вийти на український ринок. Свій перший торговий центр компанія планувала відкрити поруч із Бориспільською трасою 2006 року. Тоді вона так і не змогла отримати ділянку лісу площею 70 га, оскільки київська влада виступила проти вирубки дерев.

Другу спробу IKEA зробила у 2009-му, коли придбала ділянку площею 60 га в Одеській області. Але вже через рік без пояснення причин оголосила, що йде з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram