ГоловнаЕкономікаБізнес

Саудівська компанія купує український агрохолдинг "Мрія"

До нього увійдуть українські активи Continental Farmers Group.

Саудівська компанія купує український агрохолдинг "Мрія"
Фото: spez-tech.com

Саудівська корпорація Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (Salic) близька до купівлі українського агрохолдингу "Мрія", пише агентство Bloomberg із посиланням на джерела, які побажали залишитися неназваними.

Генеральний директор "Мрії" Саймон Чернявський відмовився від коментарів, але, за даними Latifundist.com, угода вже закрита і про неї оголосять найближчими днями.

Salic заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Компанія інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

У 2013 році Salic разом з двома іншими саудівськими компаніями придбала фірму Continental Farmers Group, яка займається аграрним бізнесом в Україні та Польщі. До її складу входять українські "Агро ЛВ Лімітед", "Агромарк Юкей", "Агролендінвест Юкей", "Грейн Ленд".

За даними Latifundist, "Мрія" стане керуючою компанією, а "дочки" Continental Farmers увійдуть до складу нового холдингу. Разом вони контролюють 45 тис. га, тоді як "Мрія" орендує 165 тис. га. Тобто сумарний земельний банк нового холдингу становитиме 210 тис. га.

За оцінкою керівника аналітичного відділу Concorde Capital Олександра Паращія, вартість купівлі агрохолдингу "Мрія" може коливатися в районі 10-20 млн доларів.

Нагадаємо, холдинг "Мрія" раніше належав родині українського бізнесмена Івана Гути. У 2014 році компанія допустила дефолт і перейшла під операційний контроль кредиторів, які призначили гендиректором Саймона Чернявського.

У серпні 2018 року "Мрія" завершила реструктуризацію боргів, у результаті якої вони скоротилися до 309,5 млн доларів. За умовами реструктуризації, всі активи "Мрії" були передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram