ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський метрополітен перезапустив тендер на дві станції в бік Виноградаря

Заявки приймають до 11 жовтня, аукціон призначено на 16 листопада.

Київський метрополітен перезапустив тендер на дві станції в бік Виноградаря
Фото: Макс Требухов

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" 10 вересня оголосило новий тендер на продовження Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар.

Про це йдеться на сайті держзакупівель ProZorro.

Очікувана вартість закупівлі становить 5 993 482 614 гривень.

Заявки на участь приймають до 11 жовтня, аукціон оголошено на 16 листопада.

Попередній тендер скасували після того, як з'ясувалося, що тільки один учасник - компанія "Інтербудтунель" - подав повний пакет документів без порушень. Будівельну компанію "Адамант" зняли з тендеру ще в середині серпня, а на початку вересня стало відомо про проблеми з банківською гарантією в "Київметробуду".

"Київметробуд" планував вести роботи самостійно; "Інтербудтунель" планував залучити субпідрядником "Дніпрометробуд", який прикладом досвіду зазначив будівництво метрополітену в Дніпропетровську за угодою від 1999 року; "Адамант" планував залучити субпідрядником "Південспецбуд", який будував у Харкові ділянку метро від станції "Проспект Перемоги" до "Олексіївської".

За контрактом, підрядник повинен побудувати дві станції - "Мостицьку" і "Проспект Правди", а також ділянку вилкового відгалуження в бік наступної станції "Виноградар".

Нагадаємо, техніко-економічне обґрунтування будівництва ділянки Сирецького-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар передбачає створення ще чотирьох станцій і нового електродепо "Виноградар" протягом майже 9 років.

Ця частина зеленої гілки метро буде проектуватися як лінія мілкого залягання. Її найглибша частина розпочнеться на Сирці на глибині близько 40 метрів і буде поступово наближатися до поверхні в районі станції "Мостиська", яка запланована на перетині вулиць Межової, Білецької і Північно-Сирецької. Наступна станція "Проспект Правди" буде розташована на перехресті проспекту Правди і Межової. Їх планують побудувати протягом трьох років.

На другому етапі заплановано здати в експлуатацію ще одну станцію метро. Третя і остання черга - будівництво четвертої станції та електродепо "Виноградар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram