ГоловнаЕкономікаБізнес

Верховний Суд підтвердив штраф "Тедіс Україна" на 431 млн грн

У справі про сигаретну монополію поставлено крапку.

Верховний Суд підтвердив штраф "Тедіс Україна" на 431 млн грн
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Верховний Суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб'ютором цигарок "Тедіс Україна" (колишня назва - "Мегаполіс-Україна") 431 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України.

Про це повідомив у фейсбуці голова АМКУ Юрій Терентьєв.

"Щойно Верховний Суд прийняв рішення на користь АМКУ в довгій справі з приводу дистриб'ютора цигарок "Тедіс". Рішення АМКУ від 16.12.2016 залишено чинним, окрім невеликого уточнення щодо способу виконання зобов'язань зі встановлення прозорого механізму ціноутворення", - написав Терентьєв.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року АМКУ визнав, що компанія "Тедіс Україна" в період 2013 року - 9 місяців 2015 року зловживала монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет. Суд оштрафував компанію на 431 млн гривень і зобов'язав усунути порушення.

"Тедіс" зі штрафом не погодився і пішов до суду. 31 травня 2017 року рішення на користь АМКУ ухвалив Господарський суд Києва, а 9 лютого 2018 року - Київський апеляційний господарський суд.

31 березня 2017 року близько тисячі співробітників правоохоронних органів провели обшуки в "Тедіс Україна" за підозрою в несплаті податків і у фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко говорив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймаються за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова, постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram