ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" звернувся до шведського суду для виконання рішення Стокгольмського арбітражу

"Газпром нечесним шляхом намагається не виплачувати борг".

"Нафтогаз" звернувся до шведського суду для виконання рішення Стокгольмського арбітражу
Юрий Витренко
Фото: oilreview.kiev.ua

"Нафтогаз України" звернувся до шведського суду для виконання рішення Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом з "Газпромом".

Про це повідомив комерційний директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко в фейсбуці.

"Газпром" зараз винен кожній українській родині більш ніж 4,4 тис. грн. "Газпром" нечесним шляхом намагається не виплачувати цей борг. Поки що він тільки досяг припинення примусового стягнення. Ми будемо домагатися покарання для "Газпрому" за такі нечесні дії. Ми змусимо "Газпром" заплатити борг у повному обсязі і відшкодувати всі витрати, з цим пов'язані", - заявив він. "Сьогодні ми зробили подання до Апеляційного суду Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання в Апеляційний суд, як правило, є публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати - там є багато цікавого!" - написав Вітренко.

Нагадаємо, 13 червня Апеляційний суд округу Свеа, який розглядає апеляційні скарги "Газпрому" на арбітражні рішення в справах з "Нафтогазом", виніс рішення про призупинення процедури виконання рішення арбітражу.

Рішення означає, що подальші дії "Нафтогазу" за процедурою стягнення 2,6 млрд дол. з "Газпрому" тимчасово призупинені. Воно не призводить до скасування рішень арбітражу і не дає "Газпрому" можливості вимагати в "Нафтогазу" повернення 2,1 млрд дол., уже зарахованих рішенням арбітра як компенсації "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram