ГоловнаЕкономікаФінанси

Рожкову призначено на посаду першої заступниці голови НБУ (оновлено)

Її нинішню посаду отримав заступник голови правління ВТБ Банку Сергій Холод.

Рожкову призначено на посаду першої заступниці голови НБУ (оновлено)
Фото: НБУ

Голова Національного банку Яків Смолій спрямував подання в Раду НБУ на заповнення вакантних посад в правлінні НБУ. Він пропонує призначити Катерину Рожкову першим заступником голови НБУ, а Сергія Холода - заступником голови НБУ.

"Голова НБУ Яків Смолій, відповідно до процедур, зробив відповідне подання до Ради НБУ кандидатури Катерини Рожкової на призначення на посаду першого заступника голови і Сергія Холода - на посаду заступника голови НБУ", - цитує FinClub заяву прес-служби НБУ.

Голова Національного банку сподівається, що Рада НБУ підтримає запропоновані ним кандидатури і незабаром правління запрацює в повному складі.

Оновлення. Рада Національного банку України на позачерговому засіданні в п'ятницю, 15 червня, погодилася з вибором Смолія.

"Рада Національного банку України за пропозицією голови Національного банку України Якова Смолія, керуючись ст. 9 Закону «Про Національний банк України», затвердила на позачерговому засіданні Ради першим заступником голови НБУ Катерину Рожкову і заступником голови Сергія Холода", - повідомив у фейсбуці голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

Нинішній заступник голови правління ВТБ Банку Сергій Холод переміг у конкурсі НБУ на посаду заступника голови НБУ, що відповідає за діяльність блоку "Платіжні системи і грошовий обіг". Цей блок раніше курирував Яків Смолій як перший заступник голови НБУ.

Катерина Рожкова обіймає посаду заступника голови НБУ з січня 2016 року.

У листопаді 2017 року ЗМІ виклали телефонні розмови Рожкової з менеджментом і акціонерами Платинум Банку, в якому вона працювала до НБУ головою правління. Наприкінці жовтня співробітники Національної поліції провели обшук у будинку Рожкової і вилучили в неї мобільний телефон. Розслідування стосувалося банкрутства банку "Михайлівський".

У лютому 2018 року НАБУ порушило справу за "плівками Рожкової".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram