ГоловнаЕкономікаБізнес

Верховний Суд підтвердив законність рішення АМКУ оштрафувати аеропорт "Бориспіль" на 13 млн гривень

"Таким чином суд остаточно підтвердив неправомірність дій аеропорту".

Верховний Суд підтвердив законність рішення АМКУ оштрафувати аеропорт "Бориспіль" на 13 млн гривень
Фото: Zik

Верховний Суд України визнав правомірність рішення Антимонопольного комітету в справі проти міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ).

Про це повідомляють на сайті АМКУ.

Відзначають, що дії аеропорту "є зловживанням монопольним (домінуючим) становищем, яке полягало в необґрунтованій відмові в узгодженні заявок на отримання сертифіката відповідності на здійснення аеропортової діяльності та зволіканні при узгодженні внутрішньої документації компанії "Інтеравіа", а також у встановленні плати за користування інфраструктурою аеропорту на необґрунтованому рівні".

За ці порушення АМКУ наклав на аеропорт штраф у розмірі 12,78 млн гривень.

"Верховний Суд визнав недійсним рішення комітету щодо зобов'язання аеропорту "Бориспіль" розмежувати рахунки на діяльність з управління інфраструктурою і регуляторну діяльність з одного боку і рахунки на надання послуг з наземного обслуговування з іншого. Але в іншій частині позову аеропорту "Бориспіль" про визнання недійсним рішення АМКУ було відмовлено", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ підкреслили, що таким чином Верховний Суд остаточно підтвердив неправомірність дій аеропорту.

Нагадаємо, минулого року АМКУ оштрафував аеропорт "Бориспіль" за зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг на 12,78 млн гривень. Також було пред'явлено звинувачення у встановленні плати за користування інфраструктурою аеропорту на необґрунтованому рівні.

Аеропорт, своєю чергою, тоді повідомив, що ініціює розгляд спірних питань про доцільність нарахування та розміру накладеного комітетом штрафу в порядку господарського судочинства. Він також заявляв про плани передати непрофільну діяльність на ринок, проте при цьому зазначав, що "значні зрушення неможливі через відсутність єдиних правил, у тому числі щодо послуг з наземного обслуговування в аеропортах".

4 липня 2017 року Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову "Борисполя" до АМКУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram