ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні працювати вигідніше, ніж виїжджати на заробітки, - український бізнес

Головна перевага, наполягають роботодавці, - кар'єрне зростання.

В Україні працювати вигідніше, ніж виїжджати на заробітки, - український бізнес
Фото: Сергей Нужненко

Представники українських рестораторів, банків і служб таксі стверджують, що працевлаштування в Україні має низку переваг перед працевлаштуванням у тій самій Польщі. Про це повідомляє Обозреватель у статті «Українці на експорт: чому вигідніше працювати вдома і як бізнес бореться з міграцією».

Так, за словами HR-директора однієї з мережі ресторанів, головна перевага роботи в Україні – кар'єрний ріст. Офіціанти або кухарі, наприклад, в Італії можуть заробляти більше, але піднятися кар'єрною драбиною для них у чужій країні - практично нездійсненне завдання.

"За кордоном перспективи кар'єрного зростання для українців не такі втішні. Приміром, у нас працюють 5 програм кадрового резерву, це дає можливість швидко отримати підвищення і побудувати кар'єру всім, хто захоче і докладе до цього зусиль", - розповідає Білозерова, HR-директор однієї з мережі ресторанів в Україні.

У той самий час у статті вказано, що в Україні на ринку праці можна знайти роботу із заробітною платою не меншою, ніж у сусідній Польщі. Для прикладу, за словами менеджера одного зі столичних служб таксі, простий таксист може отримувати близько 25-26 тис. грн, - пише видання. «Водій може за день заробити 1500 грн, 15% він віддасть службі таксі, частину на бензин витратить. Але в цілому, якщо дійсно працювати, свою тисячу доларів заробити завжди можна", - розповідає представник служби таксі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram