ГоловнаЕкономікаДержава

Одеський НПЗ перейшов у держвласність

Після цього можливий повторний продаж підприємства.

Одеський НПЗ перейшов у держвласність
Фото: www.autocentre.ua

Одеський нафтопереробний завод перейшов в управління Фонду державного майна України (ФДМ).

Про це повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров, передає РБК-Україна.

"Я підписав акт прийому-передачі цього майна від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та його підконтрольної структури "Укрнафтопродукту" як організації, що прийняла це майно за рішенням суду на збереження і передала це майно новоствореному державному підприємству з такою самою назвою "Одеський НПЗ", - повідомив Трубаров.

Він також зазначив, що фактична передача триватиме до 18 червня.

"Дата фактичної передачі в нас відбуватиметься до 18 числа, оскільки нам потрібен час на те, щоб забезпечити збереження цього цілісного майнового комплексу і, відповідно, укласти договір із певними структурами на те, що вони будуть нам допомагати, перш за все, зберігати це майно", - зазначив Трубаров.

Разом із тим він розповів, після чого можливий повторний продаж Одеського НПЗ.

"Ми після фактичної передачі створимо ще одну інвентаризаційну комісію для того, щоб зробити ще одну інвентаризацію, щоб зрозуміти - чи збережено в тій формі, яка була, і, по-друге, нам це майно необхідно поставити на баланс підприємства за конкретною вартістю, тобто нам необхідно буде оцінити вартість НПЗ ", - сказав Трубаров.

"Якщо ми говоримо про процедуру, то етапність така: прийняття майна до себе в управління (це те, що зараз відбулося), укладення договору на охорону цього об'єкта, проведення інвентаризації цього об'єкта, проведення його оцінки, встановлення на баланс із конкретною вартістю всього активу, і вже після цього ми переходимо до наступного етапу - до прийняття управлінського рішення, що робити з цим активом", - додав він.

За словами чиновника, питання про повторну приватизацію буде розглядатися спільно з урядом.

"Ми разом з Кабміном, разом з міністерством будемо радитися, запускати завод для його основної операційної діяльності чи виставляти його на повторну приватизацію. Це ми будемо розуміти тоді, коли закінчимо всі процедурні моменти", - підсумував Трубаров.

Нагадаємо, в серпні минулого року Кабмін схвалив передачу Одеського НПЗ в управління ФДМ. 18 травня цього року Окружний адмінсуд підтвердив законність націоналізації підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram