ГоловнаЕкономікаБізнес

Інтерпол оголосив у розшук директора "Трейд Коммодіті"

Компанія фігурує в розслідуванні розкрадань під час постачання палива армії.

Інтерпол оголосив у розшук директора "Трейд Коммодіті"
"Трейд Коммодити"

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук директора компанії "Трейд Коммодіті" Вадима Майка, у справі про розкрадання 149 млн грн при постачанні палива для потреб Міністерства оборони України.

Про це пишуть агентства "Інтерфакс-Україна" і "Українські новини" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"Усі в розшуку. І Майко також", - заявив один зі співрозмовників видань.

Крім Майка, оголошено в розшук Володимира Гаркавого, який представляв "Трейд Коммодіті" на засіданнях комісій з перегляду контрактних цін і вів переговори з чиновниками від імені компанії, хоча станом на жовтень 2017 року він не значився у штаті співробітників "Трейд Коммодіті".

Нагадаємо, раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів на початку 2016 р. Незабаром вона почала забезпечувати понад половину постачань нафтопродуктів, які закуповують Міноборони і "Укрзалізниця". Журналістські розслідування вказують на підтримку "Трейд Коммодіті" з боку керівництва фракції БПП, зокрема депутата Олександра Грановського, якого ЗМІ називають "смотрящим" за судами. 16 жовтня 2017 року бізнесмен Андрій Адамовський, раніше відомий своєю співпрацею з Грановським, заявив, що є "одним з інвесторів" цієї компанії. Другим "інвестором" названо Володимира Трофименка. За словами Трофименка, всього "Трейд Коммодіті" має 5-6 інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram