ГоловнаЕкономікаБізнес

"Євраз" продав Дніпровський металургійний завод Ярославському

Вартість угоди становить 106 млн доларів.

"Євраз" продав Дніпровський металургійний завод Ярославському
Фото: sobitie.com.ua

Компанія Senalior Investments LTD, що входить у групу DCH Олександра Ярославського, придбала Дніпровський металургійний завод у російського холдингу "Євраз" за 106 мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба "Євразу".

Платежі будуть здійснені кількома траншами, перший внесок на суму 25 мільйонів доларів буде виплачений упродовж п'яти днів після підписання договору купівлі-продажу, решта суми - не пізніше, ніж 15 грудня 2018 року.

"Євраз ДМЗ" (раніше - "Євраз ДМЗ ім. Петровського") розташований у Дніпрі та є одним із провідних виробників чавуну, сталі і прокату в Україні. Споживачами продукції є понад 44 країн. На підприємстві працюють близько шести тисяч осіб. У 2017 році ДМЗ виробив 1 млн 19 тис. тонн чавуну, 918 тис. тонн сталі і 785 тис. тонн сталевого прокату.

Виручка ДМЗ у 2017 році становила 586 млн доларів. На 31 грудня 2017 року загальна вартість активів ДМЗ становила 153 млн доларів США. За 2017 рік завод отримав валовий прибуток у розмірі 26 млн доларів США, показник EBITDA склав 16 млн доларів США, прибуток до оподаткування - 1 млн доларів США.

Нагадаємо, Ярославський уже не вперше купує в росіян активи в Україні. У травні 2017 року він придбав у "Євразу" найбільше підприємство з видобування залізної руди "Суха Балка". У 2016 році Ярославський купив Харківський тракторний завод, що належав російському олігархові Олегу Дерипасці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram