ГоловнаЕкономікаБізнес

Головою наглядової ради "Нафтогазу" обрано Клер Споттісвуд, - ЗМІ

Посада заступника голови наглядової ради дісталася Володимиру Демчишину.

Головою наглядової ради "Нафтогазу" обрано Клер Споттісвуд, - ЗМІ
Фото: РБК

Головою наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на першому офіційному засіданні наглядової ради сьогодні, 22 грудня 2017 року, було обрано Клер Споттісвуд.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в уряді.

Крім цього, за словами співрозмовника видання, посада заступника голови наглядової ради дісталася Володимиру Демчишину.

Варто відзначити, Клер Споттісвуд має багаторічний досвід в нафтогазовому секторі, в 1993-1998 роках вона працювала в національному регуляторі Великобританії. Деякі британські ЗМІ приписують їй значну роль у створенні конкурентного ринку газу в Британії.

Нагадаємо, в середині вересня "Нафтогаз" заявив про намір всіх незалежних членів наглядової ради компанії подати у відставку через політичне втручання. У НАК нагадали, що незалежні члени НС ще в квітні вказували на невиконання урядом "Плану реформування корпоративного управління компанії", проте за минулий час прогрес в цьому питанні відсутній.

У листопаді Кабмін призначив нову наглядову раду "Нафтогазу", до якої увійшли Клер Споттісвуд (Clare Spottiswoode, Великобританія), Бруно Лескер (Bruno Lescoeur, Франція), Амос Хохштайн (Amos Hochstein, США), Стів Хейсом (Steve Haysom, Канада), Олександр Гриценко (Україна), Сергій Попик (Україна, радник прем'єра). Також зберіг посаду Володимир Демчишин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram