ГоловнаЕкономікаДержава

Бюджет Києва в 2018 році перевищить 49 млрд гривень

Його показники будуть перевищувати нинішні на 2,9 млрд гривень.

Бюджет Києва в 2018 році перевищить 49 млрд гривень
Фото: Сергей Нужненко

Бюджет столиці України Києва в 2018 році перевищить 49 млрд гривень.

Про це повідомила прес-служба Київради за підсумками засідання бюджетної комісії у вівторок, на якому депутати рекомендували міськраді розглянути проект бюджету з дохідною та видатковою частиною по 49,1 млрд гривень.

"Доходи міста в наступному році становитимуть 49,1 мільярда гривень. У нас залишається в пріоритеті незмінність базових ставок оподаткування та поліпшення адміністрування за окремими напрямами.Загалом прогнозується, що показники бюджету-2018 будуть перевищувати нинішні на 2,9 мільярда гривень. Ще 0,6 мільярда гривень може отримати столиця в наступному році за рахунок митного експерименту", - повідомив голова комісії Андрій Странніков.

Згідно з проектом, поточні витрати становлять 38,8 млрд гривень, капітальні витрати - 10,3 млрд гривень.

На розвиток транспортної інфраструктури міста закладено 58% капітальних витрат - 5,8 млрд гривень, пише агентство "Українські новини". За рахунок цих грошей планується почати будівництво метрополітену на житловий масив "Виноградар", провести роботи на Подільському мостовому переході через Дніпро і розробити ТЕО для початку будівництва четвертої гілки метро на житловий масив "Троєщина".

Проект бюджету винесуть на найближче засідання 14 грудня, але його прийняття у фінальній редакції очікується 21 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram