ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві поліцейський отримав ножове поранення під час затримання шахраїв

Вони намагалися втекти з 25 тисячами доларів клієнта фальшивої обмінки.

У Києві поліцейський отримав ножове поранення під час затримання шахраїв
Андрей Крищенко
Фото: police.gov.ua

У вівторок, 12 грудня, в Києві поранено співробітника поліції, який брав участь в операції з затримання валютних шахраїв.

Про це повідомила прес-служба поліції.

"Сьогодні за оголошенням в Інтернеті чоловік домовився з "працівниками пункту" про обмін 25 тисяч доларів за вигідним курсом і приїхав на вулицю Коперника. У приміщенні підприємця зустріла дівчина, провела в кімнату, чоловік-касир забрав долари і нібито відправився за гривнями. У цей момент потерпілого закрили в приміщенні, і касир встиг передати гроші напарнику, який разом з водієм з місця події зникли на Lanos", - наводяться в повідомленні слова начальника київської поліції Андрія Крищенка.

Оперативники, які вели операцію, затримали двох лжекасирів.

Машину з іншими фігурантами заблокували через кілька кварталів.

"При затриманні один із зловмисників, який мав при собі гроші потерпілого, ножем ударив оперативника. Останньому надали необхідну медичну допомогу, а чотирьох фігурантів доставили в Шевченківське управління поліції", - заявив Крищенко.

Нагадаємо, що фальшиві пункти обміну валют почали з'являтися в минулому році. Зазвичай шахраї орендують торговий кіоск під виглядом обмінника, а далі в інтернеті розміщується оголошення з пропозицією обміну валюти за вигідним курсом. Як тільки касир отримує в руки валюту, на цьому спілкування з клієнтом припиняється. Уже через мить клієнт розуміє, що працівник вийшов в сусідню кімнату з його грошима не для того, щоб покласти їх у сейф, а щоб втекти з місця злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram