ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ заявила про несплату податків на 1,3 млрд гривень імпортерами зрідженого газу

Газ "продавали" через конвертаційні центри.

СБУ заявила про несплату податків на 1,3 млрд гривень імпортерами зрідженого газу
Фото: obozrevatel.ua

Служба безпеки України викрила учасників ринку зрідженого газу на несплаті 1,3 мільярда гривень податків і обов'язкових платежів.

Про це повідомляють у фейсбуці СБУ.

Правоохоронці встановили, що низка вітчизняних підприємств-постачальників газу, трейдерів, компаній гуртової та роздрібної торгівлі паливом організували протиправну схему для мінімізації податків і обов'язкових платежів.

"Під час санкціонованих обшуків в офісах комерсантів співробітники спецслужби вилучили документацію, носії інформації, печатки і фіктивні договори реалізації зрідженого газу через конвертаційні центри. Під час спецоперації оперативники СБ України припинили діяльність двох конвертаційних центрів, які використовувалися ділками для ухилення від сплати податків", - йдеться в повідомленні.

Спецслужба ініціювала позапланову податкову перевірку підприємств, задіяних у ланцюзі псевдореалізації зрідженого газу на внутрішньому ринку. За її підсумками аудиторами Офісу великих платників податків ДФС України складено та підписано акти, згідно з якими комерсантам донараховано несплачених податків і обов'язкових платежів на суму майже 1,3 мільярда гривень.

Коли саме проходили обшуки, не повідомляють.

Нагадаємо, 7 червня правоохоронці проводили обшук у 15 компаніях - імпортерах зрідженого газу, пов'язаних з бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram