ГоловнаЕкономікаДержава

Рада продовжила мито на металобрухт на рік

ЄС був проти обмеження експорту.

Рада продовжила мито на металобрухт на рік
Фото: pixabay.com

Верховна Рада продовжила дію підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі 30 євро/тонну ще на один рік.

У четвер за прийняття законопроекту №6382 з урахуванням пропозицій президента проголосували 247 депутатів.

Нагадаємо, 12 липня 2016 року Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня 2016 року на один рік було підвишено ставки експортного мита на металбрухт з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну. Одночасно було скасовано реєстрацію імпортних контрактів щодо лому.

8 червня Рада прийняла закон, який передбачав збереження експортного мита в розмірі 30 євро за тонну ще на два роки. Депутати проголосували за таке рішення всупереч позиції уряду Європейського Союзу. ЄС наполягав, що продовження мита суперечить міжнародним зобов'язанням України. Водночас парламент обґрунтував прийняття законопроекту тим, що мито необхідне для зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та забезпечення умов відновлення об'єктів інфраструктури.

10 липня Президент Петро Порошенко цей закон ветував і запропонував його змінити - прописати, щоб дія мита зберігалася на рік, а не на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram