ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відкрив провадження про банкрутство газовидобувної компанії "Голден Деррік"

Засідання призначено на 19 квітня.

Суд відкрив провадження про банкрутство газовидобувної компанії "Голден Деррік"
Архив
Фото: gazprom.ru

Господарський суд Києва 5 квітня відкрив провадження у справі про банкрутство газовидобувної компанії "Голден Деррік".

Ініціаторами банкрутства виступають ТОВ "Торг Груп" і ТОВ "Полтава-Ресурс" із Полтавської області та київське ПрАТ "Науково-дослідне і конструкторське бюро бурового інструменту".

Щоб уникнути фіктивного банкрутства копію ухвали про відкриття провадження направлено до органів прокуратури та Державної фіскальної служби.

Засідання у справі призначено на 19 квітня.

ТОВ "Голден Деррік" володіє ліцензіями на розробку Північно-Перещепенської нафтогазоносної площі (7,5 кв. м) і Попаснянсько-Самарської (62,18 кв. м) у Дніпропетровській області, а також Ново-Диканської площі (164,4 кв. м) в Полтавській області.

У 2014 році Генпрокуратура заявляла, що в 2011-2012 роках Держслужба геології і надр (тоді її очолював Ставицький) без проведення аукціонів видала "Голден Деррік" майже півсотні спецдозволів на розробку і видобуток нафтогазових родовищ у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській і Харківській областях. Більшість дозволів були надані без наявності необхідних документів, ще з цілої низки ділянок "Голден Деррік" не платила збір до бюджету за геологічну інформацію.

ТОВ "Голден Деррік" було пов'язане з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким. На початку 2017 року з'явилася непідтверджена інформація, що воно перейшло під контроль російського мільярдера Павла Фукса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram