ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки виступило за максимальну демонополізацію бізнесу

"Одна з великих проблем України - це низький рівень конкуренції".

Мінекономіки виступило за максимальну демонополізацію бізнесу
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Перший заступник економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявив, що мета його відомства - максимально демонополізувати українські ринки.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Дуже багато людей вважають, що економічне зростання відбувається саме по собі, варто тільки захотіти або залучити інвестиції. Насправді одна з великих проблем України - це низький рівень конкуренції в дуже багатьох галузях, який призводить до де-факто монополізації або суттєвого викривлення конкуренції, до створення реальних або штучних бар'єрів на входження в ринок", - заявив перший заступник міністра.

Як приклад такої монополії він назвав "Укртелеком" і підключення телефонного номера. Ще в середині "нульових" років це було дуже великою проблемою. Але потім прийшли приватні гравці, CDMA-оператори, і "раптом виявилося, що зв'язок між вашим телефоном - просто інфраструктурна річ".

Але такі монополії досі існують у багатьох галузях, підкреслив Нефьодов.

За його словами, Міністерство економіки намагається вести послідовну політику спрощення доступу на ринок і підвищення конкуренції в усіх сферах. "Ми хочемо домогтися, коли будь-який бізнесмен в будь-якій сфері зможе зробити це легко, від нього не вимагатимуть надмірної кількості дозволів і документів, у нього не буде бар'єрів, які можна штучно регулювати", - підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram