ГоловнаПолітика

Суд повернув "Надрам України" частку в розробці Сахалінського родовища

Госпсуд Києва погодився з доводами столичної прокуратури.

Суд повернув "Надрам України" частку в розробці Сахалінського родовища

Господарський суд Києва визнав право власності державної Національної акціонерної компанії "Надра України" на частку в розмірі 30% в розробці Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища, розташованого в Харківській області.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

"Госпсуд Києва погодився з доводами столичної прокуратури і визнав за НАК «Надра України» право власності на спірну частку в розмірі 30% у спільній діяльності", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, у 2000 році між Полтавським державним геологічним підприємством "Полтаванафтогазгеологія" і компанією "Сіріус-1" було укладено договір про спільну інвестиційну і виробничу діяльність із геологічного вивчення та промислову розробку на території Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища. У 2007 році 30%-ву частку в цьому договорі отримала компанія "Надра України".

"Надалі між НАК «Надра України» і ТОВ «Голден Деррік» було укладено договір купівлі-продажу зазначеної частки", - відзначили в прокуратурі, додавши, що "Голден Деррік" не сплатив вартості придбаної частки, що і стало причиною для розірвання договору купівлі-продажу.

"При таких обставинах частка в загальній власності має бути повернута у власність компанії «Надра України»", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні Держслужба геології і надр почала повертати газові ліцензії компанії "Голден Деррік", яка раніше належала колишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram