ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки і ФДМ розробили новий закон про приватизацію

Малі об'єкти держава почне продавати через інтернет.

Мінекономіки і ФДМ розробили новий закон про приватизацію
Фото: facebook.com / Фонд державного майна України

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Фонд державного майна у вівторок представили проект закону "Про приватизацію", який повинен замінити сім чинних законів, які регулюють продаж державного майна.

Як повідомляють на сайті МЕРТ, одним з головних нововведень буде поділ об'єктів на великі і малі. Об'єкти великої приватизації (активи понад 250 млн гривень) можна буде продавати виключно за участю радників з провідних інвестбанків світу. Таких об'єктів - близько 60 з 900.

Мала приватизація буде проходити на електронних майданчиках, таких як Prozorro.Продажі, де продаються активи збанкрутілих банків або непрофільні активи державних підприємств.

Оцінювачів у процесі приватизації більше не буде, вартість об'єктів буде визначати ринок.

Також закон скоротить терміни підготовки продажу з нинішніх 9-12 місяців до 4-5 місяців і збільшить термін для подачі заявок потенційних покупців з 20-45 днів до 20-180 днів.

Нарешті, новий проект закону передбачає посилення захисту прав інвесторів, можливість застосування міжнародного арбітражу та визначення англійського права договору за угодою сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram