ГоловнаЕкономікаДержава

На добудову Подільського мосту в Києві потрібно 9 млрд гривень

Зараз готовність мосту оцінюють у 50%.

На добудову Подільського мосту в Києві потрібно 9 млрд гривень
Фото: Сергей Нужненко

На добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві потрібно близько 300 млн євро (майже 9 млрд гривень).

Про це йдеться у звіті за підсумками зустрічі начальника управління аналітичного забезпечення Київської міської державної адміністрації з потенційними німецькими інвесторами.

Зараз готовність моста оцінюють у 50%.

Техніко-економічне обґрунтування добудови планують подати 6 квітня. Цього дня в Київ приїде федеральний міністр транспорту і цифровий інфраструктури Німеччини Олександр Добриндт. Очікується, що він представить результати досліджень проекту мосту німецькими фахівцями і обговорить з мером Києва Віталієм Кличком можливість подальших інвестицій в будівництво.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро - один з найважливіших інфраструктурних проектів у столиці України. Він повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Крім того, по ньому пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більша за половину. Істотні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Найпроблемніше питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будівництво Подільського моста відновлять 2017 року, а його автомобільна частина буде готова до 2020-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram