ГоловнаЕкономікаБізнес

Найбільший приватний порт відстояв свою репутацію, - ЗМІ

Найбільший приватний порт відстояв свою репутацію, - ЗМІ
Фото: tis.ua

Шевченківський районний суд міста Києва постановив повернути комп'ютери, документи і гроші, вилучені співробітниками Служби Безпеки України в ході слідчих дій у топ-менеджера і одного з власників ТОВ "Трансінвестсервіс" (ТІС). Про це повідомляє "Одеса Медіа".

Слідчі дії, які наприкінці минулого місяця слідчі СБ України провели в офісі транспортної компанії ТОВ "Трансінвестсервіс", а також у приватному будинку одного з її власників, спричинили в Одесі чималий резонанс. Найбільший приватний порт країни має бездоганну 23-річну історію і заслужену репутацію патріотичної, прозорої і соціально відповідальної компанії. Починаючи з листопада 2016 року, в жовтій пресі раптово з'явилася низка замовних матеріалів, в яких ТІС звинувачували в усіх смертних гріхах. На створений шум прийшли з обшуком і перевіркою слідчі СБ України.

Після цього компанія заявила, що відстояти в правовому полі правоту і репутацію ТІС є для акціонерів справою принципу. Компанія вчергове надала слідчим усю інформацію, пов'язану з предметом розслідування - наказом Міністерства інфраструктури України №316 "Про поділ корабельних зборів", і закликала силовиків діяти строго в рамках закону, оскільки слідчими СБ України під час обшуків були грубо порушені процесуальні норми. За фактами процесуальних порушень і суттю підозр юристами компанії були подані відповідні скарги і клопотання, і вже 7 грудня 2016 року Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав СБ України негайно повернути співвласнику ТІС вилучену комп'ютерну техніку та електронні носії інформації.

12 грудня 2016 року аналогічне рішення було ухвалене тим самим судом щодо вилучених готівкових коштів та іншої частини майна. Суд звернув увагу, що кошти зберігалися разом з декларацією про сплату податків і отримані законним шляхом - накладати на них арешт не було жодних підстав.

На цей час слідчий ГСУ СБ України Ященко І.А. всіляко затягує повернення незаконно вилученого майна і юристи компанії звернулися зі скаргою до старшого групи прокурорів Генеральної прокуратури України, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в рамках якого проводилися обшуки, на предмет невиконання слідчим ГСУ СБ України Ященком І.О. рішень судів, що тягне за собою кримінальну відповідальність згідно зі статтею 382 Кримінального кодексу України.

Компанія ТІС працює в штатному режимі. Найбільший приватний порт країни має намір і надалі домагатися дотримання законності й захищати свою репутацію.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram