ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ провела низку обшуків у справі про присвоєння 140 млн гривень співробітниками "Укргазбанку" в 2008-2010 роках

Правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, патрони та валюту.

ГПУ провела низку обшуків у справі про присвоєння 140 млн гривень співробітниками "Укргазбанку" в 2008-2010 роках
Фото: znedv.ru

Співробітники Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Нацполіції провели обшуки в рамках розслідування справи про присвоєння 140 млн гривень кредитних коштів посадовими особами "Укргазбанку"  в 2008-2010 роках.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Справу порушено за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

"Посадові особи АБ "Укргазбанк", зловживаючи своїм службовим становищем, умисно надали підконтрольному суб'єкту господарювання кредит у сумі 100 млн гривень, який не повернуто під заставу власного майна - нежитлової будівлі, вартість якої за сприяння незалежного оцінювача, акредитованого в АБ "Укргазбанк", штучно завищено майже в 10 разів. На момент приватизації будинок оцінено в 14,2 млн гривень, а вже на період надання кредиту - в сумі 149,8 млн гривень. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічно з АБ "Укргазбанк" виведено майже 3,2 млрд гривень", - наголошено в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Обшуки були проведені за дев'ятьма адресами: в офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, задіяних у злочинній схемі виведення коштів, за місцем проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача, акредитованого в АБ "Укргазбанк", і посадових осіб банку.

"Крім первинної документації, яка підтверджує факт скоєння злочину, було виявлено та вилучено дві одиниці вогнепальної зброї з глушниками, патрони і магазини до нього. Також у банківському сейфі незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі в сумі майже $600 тис.", - повідомили в Генпрокуратурі.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, в серпні Вищий господарський суд України скасував постанову про стягнення 144 млн грн із АБ "Укргазбанк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram