ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ заборонив Ахметову продавати "ТриМоб"

"Ця угода може призвести до неможливості виконання покупцем договірних зобов'язань", - зазначили у Фонді.

ФДМ заборонив Ахметову продавати "ТриМоб"

Фонд держмайна відмовився погодити продаж "Укртелекомом" (належить СКМ Ріната Ахметова) його "дочки" - ТОВ "ТриМоб", що володіє ліцензією на зв'язок третього покоління (3G). Чиновники вважають, що угода суперечить договору, укладеному під час приватизації "Укртелекому".

Про це повідомляє прес-служба ФДМ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зазначений договір від 11 березня 2011 року містить застереження: до повного його виконання [покупець "Укртелекому"] "ЄСУ" не повинно допустити продажу всього чи частки майна "Укртелекому", ринкова вартість якого становить понад 10% статутного капіталу ПАТ. ПАТ "Укртелеком" володіє часткою (100%) в статутному капіталі ТОВ "ТриМоб", що є оператором мобільного зв'язку. З огляду на значну вартість цієї частки, її відчуження можливе тільки за попередньої згоди ФДМ", - повідомили у ФДМ.

Фонд вирішив, що ця угода може призвести до неможливості виконання покупцем договірних зобов'язань.

"З огляду на викладене, ФДМ не надав ТОВ "ЄСУ" попередньої згоди на відчуження частки, що належить ПАТ "Укртелеком" у статутному капіталі ТОВ "ТриМоб", - констатують у Фонді.

Тим часом в "Укртелекомі" стверджують, що термін виконання приватизаційних зобов'язань оператора минув у травні 2016 року. З травня цього року в компанії працює підсумкова комісія ФДМ, що перевіряє виконання приватизаційних зобов'язань, які передбачали, зокрема, ведення нею прибуткової діяльності, продовження діяльності у сфері телекомунікацій, надання загальнодоступних телекомунікаційних послуг, у тому числі у важкодоступних населених пунктах, інші вимоги.

Нагадаємо, в січні 2016 року "МТС-Україна" (бренд Vodafone) домовився про придбання 3G-оператора "ТриМоб" в "Укртелекому". Наприкінці листопада компанія відкликала документи про придбання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram